Type consulten

Elke vrouw met vragen over voeding van haar baby kan contact met me opnemen. Dit kan zonder verwijzing. Een afspraak maken gaat bij voorkeur via WhatsApp. 

Voor een consult kom ik bij je langs aan huis. Als je zowel een zwangerschapsconsult als een voedingsconsult boekt krijg je korting.

Ook als je vragen hebt of tegen problemen aanloopt bij flesvoeding kun je contact met me opnemen voor een afspraak. Ook daar help ik je graag bij. 

Vanaf 6 november is het verplicht om een mondkapje te dragen tijdens consulten. 

Ik desinfecteer uiteraard mijn handen. Als ik klachten gerelateerd aan corona heb, zal ik mezelf eerst laten testen. Indien jij klachten hebt en niet getest bent, wil ik ook graag dat je het me laat weten zodat we het consult kunnen verzetten.

Als je binnen 24 uur voor de afspraak annuleert (behalve in het geval van overmacht) breng ik de helft van de consultprijs in rekening. 

Zwangerschapsconsult

Wil je als ouder(s) goed aan de borstvoedingsperiode beginnen dan kun je tijdens je zwangerschap een consult boeken. Hierin bespreken we welke ervaring je hebt met borstvoeding, eventuele problemen die te verwachten zijn en maken we een borstvoedingsplan. Dit is aan te raden voor vrouwen die een medische aandoening hebben of die zwanger zijn van een baby waarbij voedingsproblemen te verwachten zijn, zoals bij bepaalde aangeboren aandoeningen. Of als je tijdens het voeden van een eerder kind tegen problemen bent aangelopen. Maar ook voor vrouwen en baby's waarbij op voorhand geen problemen te verwachten zijn kan dit consult voor veel rust en duidelijkheid zorgen tijdens de start van de borstvoeding. Ook met vragen over antenataal kolven kun je bij mij terecht. Je krijgt het borstvoedingsplan digitaal. Plan je bij mij een voedingsconsult in na een zwangerschapsconsult, dan krijg je €25 korting op het voedingsconsult. 

 

Duur: 1 uur

Kosten: €100

Extra kosten: indien je buiten mijn werkgebied woont betaal je €15 extra (tot een straal van 15km)

Voedingsconsult

Voor voedingsproblemen tijdens elk moment van de borstvoedingsperiode of bij het voeden met de fles. We bespreken hoe je zwangerschap en bevalling zijn verlopen, hoe de (borst)voeding tot nu toe gegaan is en tegen welke problemen jullie zijn aangelopen. Ik doe een mondonderzoek bij je baby en zo nodig een borstonderzoek bij jou. Ik kijk mee tijdens een voedingsmoment. Daarna bespreken we de adviezen specifiek voor jullie situatie. Je krijgt een digitaal verslag na afloop van het consult. 

Gedurende de week na het consult mag je vragen of terugkoppelingen sturen via WhatsApp. We zullen bespreken hoe het gaat en of er aanpassingen nodig zijn in het plan.

Heb je een zwangerschapsconsult bij mij gehad, dan krijg je op het voedingsconsult €25 korting. 

 

Duur: 1-1.5 uur (inclusief 1 week nazorg via WhatsApp)

Kosten: €125

Extra kosten: indien je buiten mijn werkgebied woont betaal je €15 extra (tot een straal van 15km)

Kolfconsult

Wil je een kolf aanschaffen, dan is het raadzaam om deze te kiezen op basis van je eigen ervaring. Een kolf werkt namelijk voor elke vrouw anders en daarom is het belangrijk verschillende kolven uit te proberen en die kolf te kiezen waarmee jij het beste kunt kolven. Zo weet je zeker dat je de juiste kolf koopt.

Je kunt tijdens een kolfconsult bij mij de volgende kolven uitproberen: Medela Freestyle Flex, Ardo Alyssa, Horigen Chicture, Elvie en Youha The Ins. Tijdens het consult leg ik je uit hoe de kolf werkt, hoe je je kolfopbrengst kunt maximaliseren en hoe je je gekolfde melk het beste kunt bewaren. Voor het kolfconsult kom ik langs bij jou aan huis. 

 

Duur: 30-60 minuten

Kosten: €50 per 30 minuten/€20 korting indien je bij mij een kolf koopt

Extra kosten: indien je buiten mijn werkgebied woont betaal je €15 extra (tot een straal van 15km)

Vervolgconsult

Meestal is een voedingsprobleem in een consult op te lossen. Soms is er echter een extra consult nodig omdat we er ook via de telefoon niet uitkomen. Ik kom dan graag nogmaals bij je langs. 

Gedurende de week na het consult mag je vragen of terugkoppelingen sturen via WhatsApp. We zullen bespreken hoe het gaat en of er aanpassingen nodig zijn in het plan.

 

Duur: 1 uur (inclusief 1 week nazorg via WhatsApp)

Kosten: €100

Extra kosten: indien je buiten mijn werkgebied woont betaal je €15 extra (tot een straal van 15km)

Telefonisch consult

Geschikt voor vragen waarvoor geen observatie nodig is, zoals afbouwen van borstvoeding of voor vragen tijdens je zwangerschap. Ook als je nog een vraag hebt na een eerder consult kun je hier gebruik van maken. Als ik denk dat jullie meer baat hebben bij een fysiek consult zal ik dat adviseren. 

 

Duur: 20 minuten

Kosten: €30 (na 20 minuten €5 per 5 minuten)

E-mail of WhatsApp consult

Voor korte vragen, zoals een vraag over medicatiegebruik tijdens de borstvoedingsperiode. Omdat ik ook arts ben kan ik goed met je meedenken welke medicatie geschikt is en ook over eventuele alternatieven. Ook kun je me een e-mail of WhatsApp bericht sturen als je nog een vraag hebt na een eerder consult. 

 

Kosten: €15 (maximaal 15 minuten)